YOGA

Kom helemaal in balans door middel van Yoga

yoga

Welkom bij de yoga bij de Movement Gym. Techniek, kennis en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel, daarom bieden wij yogalessen aan, die staan voor een technisch hoog standaard en integreren van de laatste wetenschappelijke kennis, op het gebied van ademhaling, het brein en bewegen.

✔ Wij bieden meer dan 12 verschillende soorten Yoga en Pilates aan

✔ Alle lessen zijn beschikbaar voor premium leden of bij een 10-rittenkaart

✔ Yoga die staat voor veel meer dan een ‘lesje’ yoga volgen, maar voelt als een prachtig cadeau voor je fysiek en je psyche.

✔ Persoonlijke aandacht, waarbij respect en aandacht, onderling bij de yogi-deelnemers en de docente, voorop staat.

 

Yoga is een eeuwenoude vorm, die zich richt op het verbinden van lichaam en geest door middel van ademhalingstechnieken, lichaamshoudingen en meditatie. Er zijn talloze voordelen verbonden aan het beoefenen van yoga, die je zowel fysiek als mentaal kunnen helpen.

✔ Yoga kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De ademhalingstechnieken die je tijdens een yogales leert, kunnen je helpen om je rustiger en meer ontspannen te voelen.

✔ De lichaamshoudingen (asana’s) helpen je om spanning en stijfheid in je spieren en gewrichten te verminderen, waardoor je je meer ontspannen en energiek kan voelen.

✔ Door regelmatig yoga oefeningen te doen, verbeter jij je flexibiliteit, kracht en balans.

✔ Yoga kan helpen bij het verbeteren van je slaap en het verminderen van slaapproblemen. Door het beoefenen van yoga kun je je lichaam en geest tot rust brengen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en beter kunt doorslapen.

✔ Door technisch op de juiste manier te (leren) bewegen helpt yoga je bij het verminderen van o.a. rugpijn en andere fysieke klachten.

✔ Yoga kan je helpen bij het ontwikkelen van een diepere verbinding met jezelf en met anderen. Door middel van meditatie en zelfreflectie kun je je bewustzijn vergroten en meer inzicht krijgen in jezelf en je relaties. Dit kan leiden tot een gevoel van meer zelfvertrouwen, innerlijke rust en verbondenheid.

_MP_2973-HDR

Easy Flow Yoga Active

In deze les gaat alle aandacht naar de techniek en opbouw van de yogahoudingen. Door het rustigere tempo, kun je je richten op het precies uitvoeren van de houding, de krachtsverdeling over je lichaam en je ademhaling. De les bestaat uit een mooie mix van rustige en krachtige houdingen. Veel yogi’s combineren deze les met een Full Flow Yoga Practice of Full Flow Yoga Active les, omdat deze elkaar versterken in kracht, conditie en techniek.

Deze les is zeer geschikt voor alle yogi’s. Heb je een blessure of ben je aan het herstellen? Dan is deze les ook voor jou heel geschikt.

_MP_2957-HDR

Easy Flow Yoga Relax

Een fantastisch uur voor iedereen die even wil ontstressen. Fijne en toegankelijke yoga houdingen om je lichaam soepel te maken, (buik/diafragmale) -ademhalingstechnieken eigen wil maken en het optimaal trainen van je lichaamsbewustzijn. Je hebt alle tijd om de houdingen uit te voeren.
We starten de les altijd met een ademhalingsmeditatie of ademhalingstechniek, om je autonome zenuwstelsel ten gunste te beïnvloeden, wat niet alleen in je yogahoudingen doorwerkt, maar ook voor de rest van je week zijn vruchten afwerpt. De les wordt afgesloten met een uitgebreide ontspanning. Zo ga je compleet uitgerust en voldaan naar huis.

Deze les is toegankelijk voor iedereen. Voor beginners, iedereen met blessures, stressklachten en wil verdiepen vanuit rust, is deze les zeer geschikt.

_MP_2929-HDR

Bali Relax Yoga

Deze exclusief ontworpen les is de ‘Rolls Royce’ onder de Yoga Nidra.  De Bali Relax is een combinatie van meditatie, onder dompelen in klanken, mantra’s zingen, visualisaties en gericht op een volledig ontspannen lijf. Je laat je meevoeren in een andere wereld, de wereld van Bali. Je gaat uit je hoofd, in de rust, ervaart, verwondert en ontspant. Via de klanken en de geuren, word je meegenomen, naar de groene velden en de mystieke wereld van Bali. Omdat deze exclusieve les staat voor heel veel persoonlijke aandacht, geldt er een maximum van 12 deelnemers. 

Deze les is voor iedereen toegankelijk, slaapproblemen ervaart en klaar is voor verwondering.

_MP_2949

Modified Ashtanga

Vanuit krachtige en intensieve Ashtanga Yoga Asana’s, is deze les opgebouwd. Je bouwt je spierkracht op, verfijnt je techniek, maar leert tevens nieuwe en/of complexe yoga houdingen aan. Deze les wordt vaak als een workshop ervaren.
Het vergroot je core-kracht, souplesse en techniek: een mooie ondersteuning voor andere de Full Flow lessen. Een uur waarin je leert, oefent, speelt met de Asana’s, samen met je mede-yogi’s. Deze les wordt door de yogi’s als een les ervaren, waar er met elkaar heel veel gelachen kan worden.

Deze les is toegankelijk als je yoga ervaring hebt, geen blessures, nieuwe houdingen wilt leren, verdieping wil in je houdingen of je kracht wil vergroten.

_MP_2503

Yin Yoga

Tijdens de Yin Yoga leggen we de focus op het verkennen en verleggen van grenzen. Posities die we uitvoeren houden we langer vast, om zo je grenzen te verkennen. In deze les maken we gebruik van de ruimte die ons lichaam op dat moment geeft, verkennen waar we de verdieping in kunnen gaan qua houdingen, maar met respect voor het lijf. 

Je leert opties te nemen, keuzes te maken, omdat het lijf de indicator is in het uitvoeren van de houdingen. De Yin Yogales is een rustige les waar gebruik gemaakt wordt van kussens\bolsters\blokken, genaamd ‘props’, die aanwezig zijn in de zaal. 

Deze les is uitermate geschikt voor de beginnende Yogi of de Yogi die de tijd en aandacht wil ontvangen, om zich te verdiepen in de houdingen.

_MP_2973-HDR

Yin/Yang Yoga

 Yin in yoga kan in vele vormen beoefend worden. Door bijvoorbeeld een houding langer aan te houden qua tijd, te koppelen aan rust door een meditatie of Savasana of in houdingen rust te gaan ervaren door minder kracht te gaan zetten, maar bijvoorbeeld meer te focussen op verlenging.

Yang staat voor de krachtige houdingen, waarvan de meeste mensen aangeven de meeste voldoening uit te halen, omdat je dan echt weet dat je dat je wat ‘gedaan’ hebt in de yoga. Maar voor alles wat je met aandacht doet, Vinyasa, zoals met aandacht van A naar B je arm bewegen of een beweging maken in een bepaalde flow, ervaar je ook dat je hard aan het werk bent.

_MP_2929-HDR

Pilates

Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op het lichaam en geest centraal staat. Deze effectieve training richt zich op het versterken van je spiergroepen om een sterk maar ook soepel lichaam te creëren. Een sterk lichaam zorgt voor meer balans en een lager risico op blessures. Zo werken we veel aan de spiergroepen rondom de rug, buik, heupen en bekken. Je ontdekt hierdoor spieren die je niet eerder hebt gebruikt. Daarnaast werkt Pilates ook therapeutisch.

Gezondheid

Mindfull Yoga

Mindfull Yoga past oefeningen toe die helpen bij het tegengaan van stress. Daarbij werken we veel met oefeningen en meditaties om jou tot rust te laten komen. We richten ons op een ultieme beleving waarmee je leert om het maximale uit het nu moment te halen en je daar ook van kunt genieten. Daarom is deze les voor iedereen die druk in zijn hoofd is, piekert of niet tot rust kan komen. Zo werken we tegelijkertijd aan het lichamelijke en mentale aspect van yoga.

_MP_2957-HDR

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische yoga vorm en is de meest voorkomende yogastijl. Vaak wordt het ook Flow Yoga genoemd. Deze yoga is een coordinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van je ademhaling. Je gaat in een flow van de ene naar de andere houding.

MOVE BETTER, FEEL BETTER

Wil jij een fitter, vitaler en ontspannen lifestyle? Movement Gym heeft maar liefst 5 verdiepingen waar jij terecht kunt voor fitness, wellness, gezondheid en ontspanning! Vraag een gratis rondleiding aan!